Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Medveď: Zmluva s Interblue sa skončila, Fico chce žalovať

Jozef Medveď
Jozef Medveď

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico si myslí, že vo veci nevyplatenia 15-miliónového doplatku z predaja voľných emisných kvót firme Interblue Group treba podať žalobu. Uviedol to dnes po návšteve na ministerstve životného prostredia. V budúcnosti by podľa neho mal o predaji emisných kvót, ktorými krajina disponuje, rozhodovať kolektívny orgán a nie jeden minister.

Slovensko už podľa ministra životného prostredia Jozefa Medveďa (nominant Smer-SD) nepredá žiadne emisné kvóty spoločnosti Interblue. Zmluvu, ktorá k tomu krajinu zaväzovala, považuje za ukončenú. "Považujem zmluvu za skončenú a celú kauzu v podstate obchodovania s Interblue za skončenú," vyhlásil Medveď.

Podľa ministra je tak možné predať na trhu ďalších 35 miliónov ton emisných kvót. "Tridsaťpäť miliónov ton emisií je k dispozícii na obchodovanie," poznamenal. Na ich nákup by podľa zmluvy mala opciu Interblue. Tým, že firma zanikla, zanikol podľa Medveďa aj nárok na zazmluvnený predaj spomínaného množstva.

Neznáma spoločnosť Interblue Group so sídlom v americkom štáte Washington koncom vlaňajška zanikla a nástupníctvo ďalšej spoločnosti Interblue Group Europe je sporné. Ministerstvo podľa Medveďa podniká právne kroky, aby vymohlo zmluvný bonus 15 miliónov eur, ktorý Interblue ešte nezaplatila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu