Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kupliari v Žiline nútili ženy na prostitúciu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Polícia obvinila muža zo Žiliny a obyvateľku Topoľčian, ktorí podľa nej počas uplynulých dvoch rokov nútili na prostitúciu najmenej desať žien z viacerých lokalít Slovenska. Sexuálne služby poskytovali ženy v dvoch prenajatých žilinských bytoch, kupliarom vraj museli odvádzať až polovicu peňazí od klientov. Keď odmietli v prostitúcii pokračovať, čelili vyhrážkam.

Novinárom to dnes povedal šéf okresného riaditeľstva polície v Žiline Jaroslav Harant. "Keď ženy odmietli naďalej vykonávať prostitúciu pre tieto dve osoby, muž sa začal vyhrážať, že sa to dozvedia rodičia," poznamenal Harant. Väčšina žien mala od 20 do 40 rokov, polícia však preveruje, či medzi nimi neboli aj neplnoleté dievčatá. Údajným pasákom, ktorí sa podľa polície obohatili o približne 26.600 eur, hrozí v prípade preukázania viny pred súdom až dvanásť rokov väzenia. Obaja skončili vo vyšetrovacej väzbe.

Policajti zadržali tiež muža, ktorý sa po umiestnení obvinenej dvojice vo väzbe údajne snažil ovplyvňovať jednu zo svedkýň. Pokiaľ súd uzná jeho vinu, môže vo väzenskej cele stráviť až šesť rokov.

Na Slovensku sa v minulosti objavilo viacero prípadov kupliarstva. Policajti napríklad vlani odhalili dvoch Košičanov, ktorí podľa nich ponúkali najmenej 11 žien, vrátane neplnoletých dievčat, na erotické služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu