Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pri L. Mikuláši zhorel takmer do tla poľský autobus

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V noci na dnes zhorel takmer do tla poľský autobus pri obci Liptovské Matiašovce v okrese Liptovský Mikuláš. Dvaja vodiči stihli vyskočiť. Uviedol to Tibor Gärtner z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši.

"Išlo o autobus poľskej spoločnosti. Počas jazdy si vodič autobusu všimol, že v priestore vozidla je dym. Videl plamene a preto zastal na najbližšom parkovisku. Vyšiel von a zistil, že celá zadná časť autobusu, kde sa nachádza motor, horí," uviedol Gärtner.

Požiar bol ohlásený 24. januára o 22:30 okresným hasičom v Liptovskom Mikuláši. "Stal sa na ceste II/584 medzi Liptovskými Matiašovcami a Hutami. Autobus neviezol cestujúcich, boli v ňom iba dvaja vodiči. Vracali sa do Poľska. Pri požiari zasahovali štyria hasiči z Liptovského Mikuláša a pomáhali aj kolegovia z Tvrdošína," doplnil. Požiar zlikvidovali niekoľko minút po polnoci. "Autobus už nebude pojazdný. Požiar neohrozil premávku ani obyvateľov," podotkol Gärtner. Výška škody zatiaľ nie je známa. Príčiny požiaru vyšetrujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu