Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Recidivista kradol v nemocnici kabelky, dostal 8 mesiacov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Za krádež kabeliek dvom pacientkam Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici by mal ísť do väzenia na osem mesiacov 57-ročný Stanislav N. z Hronca pri Brezne. Rozhodol o tom dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici. Navyše dôchodkyni (65) z Hrabičova musí obžalovaný nahradiť škodu 127 eur.

Obžalovaný sa policajtom i sudcovi priznal iba ku krádeži kabelky, ktorú zobral 13. marca minulého roka 66-ročnej dôchodkyni, čakajúcej na vyšetrenie pred urologickou ambulanciou v nemocnici. Iné ako priznanie mu však neostávalo, pretože s kabelkou šiel na toaletu v nemocnici, kde ho pri jej prehľadávaní prichytil v civile hliadkujúci policajt. Krádež kabelky dôchodkyne z Hrabičova opakovane popieral a vyhlásil, že v inkriminovaný deň v nemocnici vôbec nebol. Usvedčili ho však dvaja svedkovia a okradnutá dôchodkyňa, ale aj priznanie v prípravnom konaní. Priznanie v prípravnom konaní si podľa neho vynútil vyšetrovateľ pod nátlakom a on ani nevedel, čo v zápisnici z výsluchu podpísal. Proti postupu polície však už 18-krát trestaný recidivista nijako neprotestoval.

Rozhodnutie okresného súdu nie je právoplatné, hoci prokurátorka sa odvolania vzdala. Stanislav N. sa vyjadrí v zákonnej lehote.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu