Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kamionisti vo Zvolene s pokutami, Bystričanov čakajú

Blokáda kamiónov v Banskej Bystrici. Zobraziť galériu (5)
Blokáda kamiónov v Banskej Bystrici. (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Vodičov zhruba 50 kamiónov, ktorí ich na protest proti systému elektronického mýta odstavili na ceste I/66 od východného konca Banskej Bystrice smerom na Brezno, polícia zatiaľ nepokutovala, ich priestupky však zadokumentovala a bude ich riešiť.

Uviedla to banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková s tým, že polícia nerozlišuje, či ide o štrajkujúceho autodopravcu alebo akéhokoľvek iného účastníka cestnej premávky. "Priestupky sme zadokumentovali a budeme ich prísne riešiť. To neznamená, že ich musíme riešiť na mieste, ale môže to byť aj v správnom konaní," povedala Vašková. Dodala, že protestujúci kamionisti porušujú zákon o cestnej premávke tým, že obmedzujú plynulosť premávky a ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky. Prípadné odťahovanie prekážajúcich vozidiel je podľa polície na rozhodnutí správcu komunikácie, ktorého o situácii informovali.

Odstavené kamióny protestujúcich autodopravcov nechali na výjazde z Banskej Bystrice na Brezno voľný priestor na prejazd len jedným smerom. Polícia dopravu riadi tak, že vozidlá púšťa striedavo z oboch smerov.

Autodopravcovia protestujú aj vo Zvolene, kde odstavili osem kamiónov na výjazde smerom na Lučenec (I/50). Policajti im dali pokuty po 60 eur a trom z nich, ktorí ju odmietli zaplatiť na mieste odobrali vodičské preukazy. "Podľa najnovších informácií už tam tie kamióny nie sú a cesta je prejazdná bez obmedzení," povedala Vašková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu