Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Aj Íri urobili chyby, bránil Kaliňáka odborár

Miroslav Litva Zobraziť galériu (3)
Miroslav Litva

BRATISLAVA - Neberte nám Kaliňáka, Kto ste bez viny, hoďte do neho kameňom či Spomeňte si na svoje prešľapy, keď chcete súdiť iných. Aj týmito transparentmi prišlo dnes pred parlament vyjadriť podporu šéfovi rezortu vnútra Robertovi Kaliňákovi niekoľko sto policajných odborárov z celého Slovenska.

Hneď v úvode hlasným piskotom odmietli spolitizovanie celej akcie. „Všetci ľudia sú tu prísne dobrovoľne. To čo, sa nám pokúša SDKÚ-DS podsunúť je to, že im nevyhovuje, že máme iný názor ako oni," povedal médiám šéf Odborového zväzu Polície Miroslav Litva. Muži zákona podľa jeho slov prišli iba vyjadriť svoj názor na prácu ministra.

Sú škandály, za ktoré minister môže, sú škandály, za ktoré nemôže, konštatoval Litva s tým, že prípad s výbušninou, ktorú si slovenský občan nevedomky doviezol do Írska, sa dodnes nevyšetril. „Pravdu budeme poznať vtedy, keď sa ukončí vyšetrovanie aj na írskej strane, aj tam sa stali chyby. A potom robme závery,“ pokračoval.

Predseda policajných odborárov zároveň zdôraznil, že rezort vnútra potrebuje kontinuitu a riešenia, ktoré sú založené na overených faktoch, odmieta rýchle rezy šité horúcou ihlou. Zároveň dodáva, že Európska únia dodnes nemá spracovanú jednotnú metodiku, ako cvičiť s výbušninami. Medzi odborárov zavítal aj samotný minister, privítali ho dlhým potleskom.

„Policajný zbor sa stal za posledného tri a pol roka jedným tímom, o čom svedčia najlepšie historické úspechy, ktoré policajti dosiahli v oblasti zníženia trestnej činnosti či bezpečnosti na cestách,“ uviedol Kaliňák s tým, že podporu policajtov si veľmi váži. Ministra vnútra okrem policajných odborárov podporujú aj odborári hasičov.

"Stojíme za svojím ministrom, pretože vieme, že je chlap na mieste," napísali členovia Odborového zväzu hasičov v liste, ktorý poslali všetkým poslancom parlamentu pred mimoriadnou schôdzou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu