Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Obeti podávali víno s drveným Diazepamom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ZVOLEN – Víno a kávu podávali svojej obeti s rozdrveným Diazepamom. Takýto recept použili ešte 21. decembra Dušan K. (33) zo Žiaru nad Hronom a Miroslav M. (44) zo Sliača, aby v turistickej ubytovni v Sliači omámili a okradli Richarda (31) z Banskej Bystrice.

Ako uviedla polícia, Dušan primiešal do nápojov presne nezistené množstvo rozdrvených tabletiek Diazepamu. Potom využili stav bezbrannosti poškodeného, odprevadili ho na toaletu, kde mu Miroslav ukradol peňaženku aj s platobnou kartou.

Ešte v ten deň z bankomatu vybrali z účtu poškodeného 270 eur. Potom peňaženku s kartou poškodenému vrátili, peniaze si rozdelili a použili pre vlastnú potrebu. Vyšetrovateľ ich v utorok obvinil zo zločinu lúpeže a neoprávneného používania cudzej veci.

Obaja páchatelia sú od konca roku vo vyšetrovacej väzbe za lúpež, ktorú spáchali 28. decembra vo Zvolene neďaleko Môťovskej priehrady. Nožom vtedy napadli taxikára, zatvorili do kufra auta a ukradli mu 300 eur a štyri mobilné telefóny. Obvinený Dušan K. bol už v minulosti dvakrát súdne trestaný za majetkovú a násilnú trestnú činnosť, Miroslav M. raz za majetkovú trestnú činnosť. Teraz im hrozí väzenie až na osem rokov. Informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu