Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ketamínový postrach: Omámil už štyri obete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ od augusta do novembra omámil v Bratislave anestetikom používaným najmä vo veterinárnom lekárstve - ketamínom tri mladé ženy a 9-ročnú školáčku. Posledné dva prípady sa stali začiatkom týždňa dva dni po sebe, informovala hovorkyňa bratislavského krajského policajného riaditeľstva Tatiana Kurucová. Polícia prípady vyšetruje a zatiaľ nevie, kto bol páchateľom.

"Vo všetkých štyroch prípadoch bol použitý ketamín," povedala Kurucová. Polícia podľa nej okrem iného preveruje, či išlo o jedného alebo viacerých páchateľov. Kurucová však nevedela spresniť, či k podobným prípadom omámenia ketamínom došlo v poslednom období aj v iných častiach Slovenska.

Bratislavčanom odporučila, aby boli obozretní a v prípade možnosti nechodili osamote. Prvý prípad zaregistrovala polícia v auguste; neznámy páchateľ omámil anestetikom mladú ženu na zastávke pod Novým mostom v Starom Meste a ukradol jej peniaze. K ďalšiemu omámeniu ketamínom došlo v októbri pri Slovenskej akadémii vied v Starom Meste; obeťou bola mladá žena.

V utorok dostala dávku ketamínu mladá žena na Predstaničnom námestí v širšom centre Bratislavy, v stredu sa stalo obeťou 9-ročné dievča v bratislavskej mestskej časti Rača. Malú školáčku popoludní napadol neznámy muž a pichol ju do nohy neznámym predmetom. Dievča našla ležať v bezvedomí náhodná okoloidúca; výsledky vyšetrenia potvrdili, že bol použitý ketamín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu