Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Polícia cirkev o príprave útokov neinformovala

Policajný zásah pred domom Stanislava Č.
Policajný zásah pred domom Stanislava Č.

BRATISLAVA – Polícia cirkev v súvislosti s pripravovanými teroristickými útokmi v kostoloch o ničom neinformovala.

"Všetky informácie máme z médií. Počkáme si na výsledky vyšetrovania," povedal hovorca Konferencie biskupov Slovenska Jozef Kováčik.

Odrádzať ľudí, aby chodili do kostola, bolo podľa polície motívom prvého prípadu reálnej hrozby teroristického útoku na Slovensku. Obvinili z neho Stanislava Č. (33) zo Spišských Vlachov, ktorý si doma pripravoval výbušniny na výbuch nástražného systému v kostole počas obradu, pretože podľa jeho názoru sú cirkev a náboženstvo nástroje na ovládanie ľudí.

„Vyrábal nástražné výbušné systémy, ktoré umiestňoval buď do hasiaceho prístroja alebo propanbutanovej fľaše, zistili sme, že tieto niekoľkokrát v lese vyskúšal," povedal policajný prezident Ján Packa. Účinok výbušniny zodpovedal účinku ručného granátu. Chcel ich umiestniť ako batožinu v kostole počas omše – plánoval ich na diaľku odpáliť.

Na zámery Stanislava Č. prišla polícia pri vyšetrovaní drogovej činnosti, z ktorej ho podozrievala. Keď mu po zadržaní pred štvrťrokom prehľadali dom, našli tam aj výbušniny. Otec mladíka tvrdí, že syn chcel iba upútať pozornosť a nikoho nechcel zraniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu