Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vláda chce dostavať nemocnicu Rázsochy

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Vláda dnes odporučila dostavať nemocnicu v bratislavskej lokalite Rázsochy, ktorá by mala v budúcnosti nahradiť niektoré pracoviská fakultnej nemocnice.

Novinárov o tom informoval premiér Robert Fico. Zatiaľ však nie je jasné, ako bude štát dokončenie stavby financovať. Projekt si vyžiada asi 480 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty.

"Vláda týmto uznesením odsúhlasila, že chceme dostavať Rázsochy," povedal o dnešnom rozhodnutí kabinetu Fico. Minister zdravotníctva Richard Raši má podľa neho do konca marca predložiť návrh, či peniaze na stavebné práce poskytne súkromná spoločnosť, ktorá by sa zapojila do projektu verejno-súkromného partnerstva (PPP projektu), alebo bude potrebné nájsť iné zdroje.

Prostredníctvom PPP projektov chce Ficov kabinet postaviť na Slovensku aj časť diaľnic. Banky však v súčasnosti pre hospodársku krízu váhajú s poskytnutím pôžičiek na viaceré úseky ciest. Kríza negatívne ovplyvnila aj príjmy štátu, ktorý by mal v tomto roku hospodáriť s rekordným schodkom rozpočtu 3,75 miliardy eur.

Predchádzajúca vláda Mikuláša Dzurindu chcela nedokončený nemocničný komplex v lokalite medzi rekreačnou oblasťou Železná studnička a mestskou časťou Lamač odpredať. Kritici dokončenia nemocnice tvrdia, že existujúce časti budov sú už zastarané a výhodnejšie by bolo začať stavať odznova, prípadne budovať menšie nemocnice.

V nemocnici na Rázsochách by malo byť podľa materiálu ministerstva zdravotníctva 900 lôžok. Pracovisko by malo nahradiť dve z piatich centier bratislavskej fakultnej nemocnice rozložených vo viacerých lokalitách hlavného mesta.



Vláda chce dostavať nemocnicu Rázsochy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu