Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Igigi rozhodil systém, ľudia by si mali zmeniť heslá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Hacker Igigi zanecháva po sebe diery, cez ktoré sa počítačoví experti dokážu dostať do emailovej schránky množstva ľudí, uviedla vo večernom spravodajstve TV Markíza.

Pod identitou Igigi vystupuje údajný hacker, ktorý sa "nabúral" do databáz viacerých známych slovenských aj zahraničných serverov. Získané údaje ale nezverejňuje, alebo ich robí anonymnými. Podľa Markízy jeho zverejnené údaje, ktoré sa na prvý pohľad javia ako bezcenné, sa dajú ďalej využiť.

"Vďaka nabúraným portálom Azet, Orange, Atlas alebo Union by si malo množstvo ľudí radšej zmeniť svoje heslo", upozornila Markíza. V jej reportáži hovoril odborník na počítače, ktorý tvrdí, že aj zdanlivo neškodné informácie, ktoré človeku bez potrebných znalostí nepovedia nič, môžu odborníkovi naznačiť alebo povedať oveľa viac.

Podľa TV Markíza sa to stalo - Igigiho informácie sa dajú spárovať s ďalšími. Televízia ukázala zoznam emailových adries, do ktorých sa tak dá dostať a čítať súkromná pošta. Podľa TV Markíza navyše nikto nevie, akými dátami Igigi disponuje, lebo k "útokom" došlo dávno predtým, ako ich hacker zverejnil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu