Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vyrúbali 5 kilometrov topoľov!

O výrub topoľov požiadala firma z Topoľčian, ktorá chce ich drevo ďalej spracovať.
O výrub topoľov požiadala firma z Topoľčian, ktorá chce ich drevo ďalej spracovať.

IVANOVCE - Vyzerá to tam ako v mesačnej krajine. Topole, ktoré roky rástli okolo potoka Chocholnica, sú dnes polámané a popílené. Obyvatelia Ivanoviec, Melčíc, Štvrtka nad Váhom a Beckova pri Trenčíne sú zdesení. Tvrdia, že následkom výrubu 5-kilometrového úseku topoľov, ktoré delili obce od cesty a diaľnice, je teraz v dedinách hlučnejšie a veternejšie.

O výrub topoľov požiadala firma z Topoľčian, ktorá chce ich drevo ďalej spracovať. "Povolenie im dali vlastník Povodie Váhu, dokonca i ochranári. Tak sme súhlasili aj my, hoci sa mi to veľmi nepáčilo," povedala starostka Ivanoviec Mária Hládeková.

"Je pravda, že stromy boli staré a po víchrici z vlaňajšieho leta časť z nich popadala, ale nie som spokojná s tým, ako to tam vyzerá teraz, po výrube. Chcem preto, aby sa prešetrilo, či sú stromy pílené v súlade so všetkými predpismi," dodala.

Topole začali sekať vlani na jeseň. Najviac zhrození sú práve ľudia z Ivanoviec. Tí pred 50 rokmi stromy pri potoku sadili. "Také krásne boli, nech nám ich vrátia späť," zúfa si žena z obce. Podľa Daniela Prekopa z Obvodného úradu životného prostredia v Trenčíne sa však ľudia báť nemusia. "Holé to tam nezostane. Topole nahradíme inými stromami," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu