Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Ľudia menia posledné koruny, Nitran doniesol 4 milióny

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Možnosť vymeniť slovenské koruny za eurá v komerčných bankách majú občania ešte dnes a vo štvrtok 31. decembra. Od 1. januára 2010 bude slovenské bankovky vymieňať už len Národná banka Slovenska.

Zatiaľ čo v novembri 2009 vymenila Všeobecná úverová banka 21 miliónov slovenských korún za eurá, v decembri takmer 44 miliónov. V utorok priniesol jeden klient do pobočky v Nitrianskom Pravne štyri milióny slovenských korún v bankovkách. Najčastejšie chcú ľudia meniť nižšie sumy od 800 do 1 000 korún, ale vyskytli sa prípady, že priniesli aj dva či štyri milióny v hotovosti.

Ako informovala hovorkyňa banky Alena Walterová, v pondelok prišiel staré koruny za nové eurá vymeniť za svojho strýka synovec. Do banky priniesol 800-tisíc korún. V prihraničnej oblasti s Poľskom menil v pobočke banky poľský občan 58-tisíc korún, ktoré mala doma odložené jeho manželka. „V Prievidzi zase prišla do pobočky dáma, ktorá mala zozbierané slovenské bankovky milénium a pýtala sa na sprostredkovanie zberateľa, ktorému by ich mohla predať,“ dodáva Walterová.

Posledné koruny si v daždivom počasí chcela zmeniť aj staršia pani z Banskej Bystrice. Okrem niekoľkých mincí mala i papierovú dvadsaťkorunáčku. Keď sa dozvedela, že za ňu dostane len 0,66 eura, podľa Walterovej len skonštatovala, že má pre takú sumu plné topánky vody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu