Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Taxikára vo Zvolene bodli do krku a zatvorili v kufri!

Taxikára bodli do krku a zatvorili v kufri Zobraziť galériu (3)
Taxikára bodli do krku a zatvorili v kufri

ZVOLEN - Lúpežné prepadnutie taxikára (31) z Vígľaša vyšetruje polícia vo Zvolene. Dvojica mužov ho prepadla v pondelok okolo 22:45 na ceste od Lučeneckej cesty smerom na hrádzu Môťovskej priehrady, približne 50 metrov od regulačnej stanice Slovenského plynárenského podniku vo Zvolene.

Jeden z páchateľov sedel za vodičom Opla Vectra. Najprv ho udrel nezisteným predmetom do hlavy, potom ho bodol nožom do krku. Keď sa pokúšal brániť, najskôr taxikára zozadu škrtil a potom ho pomedzi predné sedačky pretiahol do zadnej časti auta, kde ho opätovne udrel do hlavy. Vodič stratil na okamih vedomie.

Páchateľ to využil, vyšiel z auta a vytiahol z neho aj vodiča. Spolu s ďalším páchateľom naložili taxikára do kufra auta. Dvojica ukradla z auta približne 300 eur a štyri mobilné telefóny. Nepodarilo sa im taxík naštartovať, a tak z miesta ušli. Keď sa zranený taxikár prebral, privolal pomoc. Policajti rozbehli pátranie po páchateľoch a do dvanástich hodín podozrivých mužov zadržali. Vyšetrovateľ dnes obvinil zo zločinu lúpeže v spolupáchateľstve Dušana K. (31) zo Žiaru nad Hronom a Miroslava M. (43) zo Zvolena.

Obvinený Dušan K., ktorý sedel vo vozidle za vodičom, udrel ho do hlavy a bodol kuchynským nožom do krku, spôsobil poškodenému rezné rany s čiastočným porušením šľachy palca pravej ruky, rezné rany na chrbte pravej ruky, reznú ranu nad kľúčnou kosťou a pomliaždenie ľavého zápästného kĺbu. Taxikár sa bude zo zranení liečiť približne 21 dní. Krádežou peňazí a mobilného telefónu spôsobili taxikárovi škodu za asi 250 eur a prevádzkovateľovi taxi služby za asi 160 eur. Obvinení sú už v policajnej cele, vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby. Hrozí im trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu