Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hladiny riek klesajú, povodne už hrozia len na juhu

Hron v Banskej Bystrici 25.12.2009
Hron v Banskej Bystrici 25.12.2009 (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hladiny väčšiny riek na Slovensku klesajú, niektoré však mierne stúpli kvôli dotekaniu. Záplavy, ktoré spôsobilo oteplenie počas Vianoc a dažde, naďalej hrozia na Dolnom Hrone.

Platí tam tretí stupeň povodňovej aktivity. Povodne si dodnes zrejme vyžiadali dve obete.

Muža, ktorého v sobotu videli topiť sa v Hronovciach na juhu Slovenska, hasiči ani záchranári už nehľadajú. Údajne ich o to nikto nepožiadal. Totožnosť muža zatiaľ nie je známa. Ešte v piatok sa utopila dôchodkyňa z Podbrezovej.

Najvyšší stupeň povodňovej aktivity v súčasnosti platí v Kameníne, obci v najjužnejšom cípe Slovenska. Hladina rieky Hron tam podľa informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu za posledných 24 hodín stúpla o takmer 1,5 metra a prekročila päťmetrovú hranicu. Naopak rieka klesala v Brehoch v okrese Žiari nad Hronom.

Až do dnešného poludnia bol pre zaplavenú časť rýchlostnej cesty R1 pri Revištskom Podzámčí na strednom Slovensku neprejazdný úsek medzi Žarnovicou a Lehôtkou pod Brehmi. Podľa polície ho opäť otvorili od 12:00. Voda podľa skorších informácií poškodila dva rozostavané mosty na tejto rýchlostnej ceste.

Na východe Slovenska už oproti sobote neplatí tretí stupeň povodňovej aktivity, vyliata rieka Uh klesla o takmer meter. Druhý stupeň je vyhlásený na Dolnom Bodrogu. Meteorológovia dnes očakávajú už len ojedinelé zrážky, oproti predchádzajúcim dňom sa ochladilo. V pondelok na časti Slovenska predpokladajú sneženie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu