Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záplavy majú druhú obeť, hladiny riek klesajú

Telo zatiaľ nenašli
Telo zatiaľ nenašli

HRONOVCE - Záplavy na Slovensku si zrejme vyžiadali druhú obeť. Neznámeho muža, ktorý sa topil v rieke, videl dnes ráno starosta Hronoviec na juhu krajiny. Telo podľa televízií Markíza a Joj zatiaľ nenašli.

Prvou obeťou povodní bola žena z Podbrezovej, ktorá sa utopila v piatok. Záplavy spôsobilo oteplenie a dažde, ich následky stále odstraňujú. Muž bojoval so silným prúdom a kričal o pomoc po maďarsky. "Prišiel som bližšie, ale nemohol som sa k nemu bližšie dostať. Plával, ale voda ho odniesla," povedal starosta Hronoviec Róbert Csudai. Záchranárom so psom ani hasičom sa muža nepodarilo nájsť, pátranie po troch hodinách prerušili.

Povodňová situácia na východe Slovenska sa pomaly upokojuje. Ako dnes podvečer informoval prednosta Obvodného úradu životného prostredia a predseda obvodnej povodňovej komisie Michalovce Marián Zolovčík, na Uhu stále platí tretí stupeň povodňovej aktivity, ale jeho hladina kulminovala o osemnástej hodine na úrovni 903 cm a začína klesať, keď o 19. hodine dosahovala výšku 898 cm, a tak neočakávajú, že by nastala kritická situácia.

Povodeň viac či menej postihla v našom obvode desať obcí. Aké škody napáchala na štátnom, obecnom a súkromnom majetku začneme sumarizovať od pondelka. Vtedy sa začnú vyčísľovať aj náklady vynaložené na záchranné práce,“ povedal Zolovčík. Podľa informácií SHMÚ pomaly klesajú aj hladiny riek Olšava pri Bohdanovciach a Roňava pri Michaľanoch, ktoré sú ešte na treťom stupni povodňovej aktivity.

Druhý stupeň je aj na prívodnom kanáli do Zemplínskej šíravy, kam vodohospodári odrazili časť vody z rieky Laborec. Druhý stupeň povodňovej aktivity je na rieke Laborec pri Ižkovciach, ktorej hladina o devätnástej dosahovala 749 cm, no v priebehu noci možno očakávať jej pokles. Rovnako pomaly klesá aj hladina rieky Bodva, kde je druhý stupeň. Prvý stupeň je na rieke Hnilec pri Švedlári, na Hornáde pri Kysaku a pri Ždani, na dolnom toku Torysy pri Košických Olšanoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu