Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Hotely pre psy budú počas sviatkov plné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Hotely pre psy budú počas vianočných sviatkov a osláv záveru roka plné. Tvrdili to majitelia hotelov. Záujem nájsť starostlivosť o štvornohých spoločníkov počas dovolenky či oslavy je podľa nich približne rovnaký ako vlani. Už skôr sa vlastníci "ubytovní" pre psov zhodli, že hospodárska kríza sa ich podnikania na rozdiel od hotelov pre ľudí zatiaľ výraznejšie nedotkla.

"Sezóna je dobrá, my sme v podstate plní do januára," priblížila Monika Buzová z Dog Service z bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. "Záujem sa oproti vlaňajším Vianociam a Novému roku nezmenil," pridala sa Zuzana Pristyáková z Hotela pre psov U Zuzany v inej časti hlavného mesta - Devínskej Novej Vsi.

Takmer úplne obsadené kapacity mali aj v trnavskom hoteli pre psy Canismauris, dodala Lenka Mauricová, ktorá ho spolu so sestrou vedie. V Devínskej Novej Vsi nie je podľa Pristyákovej núdza o klientov napriek tomu, že časť niekdajších sa odsťahovala do rodinných domov, a preto už hotelovú starostlivosť pre psov potrebujú v menšej miere.

"Zvieratá bývajú od troch dní až po dva až tri týždne," priblížila dĺžku pobytu psej "rekreácie" Buzová. Majitelia hotelov sľubujú varené jedlo, a to nielen počas sviatkov. Dokážu vraj vyhovieť aj zvláštnym prianiam. "Jedna čivava jedla len ovocie ako mandarínky či jablká a ovsené vločky," spomenula Pristyáková.

So zvykaním si psích klientov na nové prostredie hotela zvyknú byť z času na čas problémy. Zväčša je podľa oslovených odborníčok lepšie, ak sa majitelia so svojím "miláčikom" nelúčia zdĺhavo, "šoková" terapia škodí psom menej. Psy navyše ocenia, ak ich privíta v hoteli nežnejšie pohlavie, zhrnula svoje skúsenosti Mauricová. "Ženy vnímajú lepšie ako dominantného chlapa," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu