Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šéf Bartolomei Finance obvinený z podvodu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Šéfa finančnej spoločnosti Bartolomei Finance Andreia Bartolomeia polícia obvinila z podvodu. Napísali to dnes Hospodárske noviny (HN), ktoré sa odvolali na riaditeľa Úradu boja proti korupcii Tibora Gašpara. Vyšetrovatelia podnikateľa údajne vinia, že prostredníctvom svojej spoločnosti pripravil klientov o 7,4 milióna eur (približne štvrť miliardy korún). Bartolomei si myslí, že ide o nedorozumenie.

"Vzhľadom na to, že celá vec je v štádiu vyšetrovania, nebudeme poskytovať žiadne informácie," citovali HN hovorkyňu policajného prezídia Andreu Polačikovú. "Náš názor je taký, že došlo k nepochopeniu situácie," reagoval šéf finančnej spoločnosti.

"Jedna z vecí v uznesení, ktoré som dostal, je, že sme prijímali vklady a podobné veci. My sme nikdy žiadne vklady neprijímali," povedal. Predseda predstavenstva Bartolomei Finance v minulosti čelil pred súdom obžalobe zo sprenevery.

Prokuratúra tvrdila, že koncom 90. rokov zo Slovenskej životnej poisťovne vybral tri milióny korún (99.580 eur) na základe šeku s údajne sfalšovaným podpisom. V roku 2007 ho však súd spod obžaloby oslobodil. Podnikateľova spoločnosť je známa súdnym sporom s vydavateľstvom týždenníka Trend, od ktorého požadovala 140 miliónov korún (4,65 milióna eur). Súd na istý čas vydavateľstvu zablokoval účty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu