Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hmla a poľadovica znepríjemňujú jazdu na Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA - Hmla a poľadovica dnes znepríjemňovali jazdu motoristom na strednom a západnom Slovensku. Na šmykľavej ceste medzi Handlovou a Žiarom nad Hronom dopoludnia komplikovali prejazd skrížené kamióny, popoludní sa však problémy podarilo odstrániť.

Zatiaľ čo ráno trápila hmla najmä vodičov v okolí Banskej Štiavnice, Púchova či Námestova, popoludní si na zlú viditeľnosť museli dať pozor predovšetkým vodiči na Záhorí. Vyplýva to z vyjadrení Stella Centra. "Na slovenských cestách sa v priebehu odpoludnia vážnejšie problémy neobjavili. Zaznamenali sme niekoľko menších nehôd, nebolo to však nič vážne. Hmla je teraz hlavne na Záhorí," povedali pracovníci Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu v krajine.

Podľa Slovenskej správy ciest sa poľadovica tvorila predovšetkým na strednom Slovensku v úsekoch Babiná-Dudince, Hontianske Nemce-Banská Štiavnica, Hontianske Nemce-Tlstý Vrch a v okolí Slatinských Lazov. Meteorológovia predpovedali, že v nasledujúcich dňoch bude na Slovensku prevládať polooblačné a oblačné počasie, počítať treba aj s hmlami. Teploty cez deň by nemali presiahnuť deväť stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu