Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Motoristov trápila hustá hmla a dážď

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA - Hustá hmla a dážď znepríjemnili dnes dopoludnia motoristom jazdu na cestách na Slovensku. Podľa Slovenskej správy ciest znížila hmla viditeľnosť napríklad v okolí Banskej Štiavnice len do 50 metrov a pri Starej Ľubovni do 100 metrov. Horší výhľad z vozidiel mali pre hmlu i vodiči na diaľnici medzi Liptovským Hrádkom a Ivachnovou.

Cestári vyzvali vodičov aby jazdili so zvýšenou opatrnosťou, lebo na vlhkých vozovkách hrozila poľadovica. Podľa internetového portálu tvnoviny.sk nepriaznivé počasie už v noci na dnes prispelo predovšetkým v Košickom kraji k viacerým nehodám, ktoré sa však obišli bez obetí na životoch. Hmla vraj vytrápila vodičov najmä na horskom priechode Soroška.

Vodiči sa počas dopoludnia podľa Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu, zdržali pri prejazde medzi Košicami a Seňou. Premávku brzdil havarovaný kamión. Podľa meteorológov treba s hmlistým a daždivým počasím počítať i v nasledujúcich dňoch. Teploty počas dňa by sa mali vyšplhať na päť až desať stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu