Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Najviac sa obávala, či ju nevyhodia zo školy!

Okno, z ktorého vyhodila Ľubica svoje dieťa Zobraziť galériu (7)
Okno, z ktorého vyhodila Ľubica svoje dieťa

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Ľubica B. (17) z banskobystrickej Strednej odbornej školy, ktorá po pôrode šokujúco vyhodila svoje dieťa von oknom, bola podľa pedagógov len priemernou a nevýraznou žiačkou. Po odhalení celého prípadu ju najviac zaujímalo, či ju vyhodia zo školy! Dôsledky svojho činu si akoby ani neuvedomovala! Po obvinení a výsluchu skončila zatiaľ na psychiatrii.

Šokujúci nález mŕtvoly novorodenca v areáli internátu má ešte šokujúcejšie rozuzlenie. Dieťa bolo donosené a narodilo sa živé. Zomrelo až po páde z tretieho poschodia. Polícia dnes zverejnila oficiálne informácie k celému prípadu. Predbežná pitva potvrdila, že dieťa sa narodilo živé a zomrelo až po páde z okna. Nehybné telíčko objavil v utorok predpoludním údržbár pod oknami intenátu. Okamžite privolal políciu, ktorá začala budovu prehľadávať. Krvé stopy našli na toalete na treťom poschodí, odtiaľ smerovali do jednej z izieb. V izbe bývali tri študentky, po vypočúvaní sa nakoniec jedna z nich priznala. „Podozrivou rodičkou je 17-ročná Ľubica zo Slovenského Pravna v okrese Martin. Gynekologická prehliadka potvrdila, že bola tehotná a mala pôrod,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Vyšetrovateľ ju už obvinil z vraždy novonarodeného dieťaťa matkou, za ktorý hrozí trest od štyroch do osem rokov. „Keďže ide o mladistvú, trest sa zmierňuje na polovicu,“ doplnila hovorkyňa.

Šokujúce na celom prípade je to, že si tehotenstvo študentky druhého ročníka Strednej odbornej školy nikto nevšimol.

„Bola to priemerná, nevýrazná žiačka a aj jej kamarátky na izbe tvrdia, že nevedeli o ničom,“ povedal riaditeľ školy Roman Murgaš. K pôrodu došlo v noci na piatok minulý týždeň. Študentka odišla na víkend domov a v nedeľu sa vrátila späť. „V pondelok sa zúčastnila vyučovania, dokonca cvičila aj na telesnej výchove, takže nebol dôvod ju podozrievať z takéhoto činu,“ vysvetlil riaditeľ.

Ľubicu krátko po obvinení a výsluchu umiestnili na psychiatrickom oddelení. Po prepuknutí prípadu ju údajne v prvom rade zaujímalo to, či ju vyhodia zo školy. „Keď dôjde k tomu a bude rozhodnuté súdom, že je naozaj vinná, tak bude okamžite vylúčená zo školy,“ vyhlásil riaditeľ Murgaš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu