Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Budem právnik, tvrdil mladík a napadol policajtov!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA/LEVOČA - Právnický titul už dnes dostane asi naozaj hocikto. Platí to zrejme aj pre mladíka (22) z Levoče. Ten sa počas kontroly začal policajtom bezdôvodne vyhrážať, že je budúci právnik, pozná svoje práva a že im ešte ukáže. Nadával policajtom, vyhrážal sa im, aby ich nakoniec zranil. Za všetkým bol zrejme alkohol.

Policajti v utorok večer zastavili auto a chceli vidieť doklady len preto, že sa podľa nich „predtým čudne pohybovalo po ceste prvej triedy v smere od Starého Mlyna k motorestu Zlamanec“.

Ako uviedla polícia vo svojej správe, mladík pri kontrole udieral do hrudníka členov hliadky. „Aj napriek výzvam, aby prestal, vyhrážal sa naďalej, preto policajti použili donucovacie prostriedky. Aj po predvedení na policajné oddelenie vulgárne nadával policajtom a poškodil drevenú stoličku v hodnote 20 eur. Odmietol sa podrobiť dychovej skúške a odmietol aj odber krvi ku skúške na požitie alkoholu, hoci bolo zjavné, že je pod vplyvom alkoholu. Policajtom spôsobil zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie, bez práceneschopnosti,“ uviedla polícia.

Mladík si tak vykoledoval trestné stíhanie a obvinenie za útok na verejného činiteľa. Informovala o tom prešovská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu