Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

NAD VECOU Keď Kotleba a Róm jedno sú

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tak SDKÚ napokon dokázala, že to ide, hoci ťažko. Dokázala v druhom kole župných volieb spojiť opozíciu a zmobilizovať tradične pravicového voliča v kraji okolo hlavného mesta.

Víťazstvo pravice v Bratislavskom kraji je užitočné nie len samotnú pravicu, ale aj pre celú krajinu. Pravici sa podarilo na poslednú chvíľu odvrátiť úplné volebné fiasko a následnú demoralizáciu svojich voličov, aj keď svalnaté vyhlásenia o nádeji pre parlamentné voľby vzbudzujú skôr útrpný úsmev – už teraz je víťazom Smer a bude aj formovať vládu nie je žiadna Na druhej strane by Slovensku červené súkno vo všetkých krajoch bez výnimky určite neprospelo z hľadiska zdravého politického vývoja. Opozícia môže byť jalová, impotentná a ktovie aká ešte, je však potrebná – nechať vládnuť a hlavne hospodáriť víťazov bez akejkoľvek kontroly, alebo spätnej väzby by bolo pre krajinu vysloveným nešťastím.

Voľby síce priniesli niekoľko žánrových obrázkov ladených na balkánsky spôsob, napríklad keď podgurážený člen volebnej komisie zrazil starenku, ale to všetko zatienila skutočnosť, že v ľútom boji za krajšiu slovenskú župu politici dokázali, že si vážia hlas z rómskeho geta rovnako ako hlas z generálneho štábu Slovenskej pospolitosti. Nie je to vlastne dôkaz, že demokratické princípy na Slovensku natrvalo zapustili korene? Už aby tu boli voľby parlamentné, určite sa potešíme a zabavíme ešte viac.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu