Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Noví župani, 7:1 v prospech Fica

Premiér Robert Fico
Premiér Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Po sobotňajších voľbách má Slovensko už všetkých županov. Opozícii sa podarilo uspieť iba v Bratislave, kde vyhral Pavol Frešo. V Trenčíne, Banskej Bystrici a Prešove vyhrali kandidáti s podporou Smeru. Napriek celkovej bilancii 7:1 v prospech koaličných strán, hovorí opozícia o úspechu.

Víťazstvo Pavla Freša (SDKÚ-DS, KDH, SMK, OKS, SaS) vo voľbách na post župana považuje SDKÚ-DS za veľký prelom. Mikuláš Dzurinda tvrdí, že rozdiely medzi SDKÚ a Smerom sa zmenšujú a opozícia sa koalícii približuje. Frešo neporazil len Bajana, ale aj Fica. Vyhlásil v Markíze Ivan Mikloš. Podľa neho v bratislavskom regióne neboli voľby len o Frešovi, ale aj o Robertovi Ficovi. Poukázal na predvolebné billboardy, na ktorých je Frešo sám a jeho porazený konkurent Vladimír Bajan spoločne s premiérom Ficom, keďže mal podporu aj vládneho Smeru. Bajan sa v prvom kole tváril, že je nezávislý, ale v druhom kole bola Bratislava "oblepená" takýmito billboardami.

Premiér Rober Fico vyhlásil svoju stranu Smer za víťaza regionálnych volieb. Neúspech v bratislavskom regióne podľa neho ukázal, že strana mala nominovať kandidáta, ktorý je s ňou užšie zviazaný. V Bratislavskom kraji sa v ako jedinom zvýšila volebná účasť oproti prvému kolu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu