Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tatry lákajú na zimu zľavami, aj novými zjazdovkami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Nové zjazdovky a šesťsedačková lanovka, zľavy na ubytovanie a lístky na vleky či parkovanie zdarma budú hlavnými atrakciami blížiacej sa zimnej sezóny vo Vysokých Tatrách. Lacnejšie ubytovanie a lyžovanie bude v Tatrách už druhú sezónu, prevádzkovatelia očakávajú, že pokles návštevnosti sa aj vďaka novým investíciám podarí zastaviť.

Hostia navyše pod Tatrami budú využívať kompletný, 80-kilometrový úsek diaľnice. V predchádzajúcej sezóne počet návštevníkov v Tatrách v zime klesol pre svetovú hospodársku krízu a pokles kurzov okolitých mien voči euru. Do hôr prišlo až takmer o tretinu menej ľudí.

"Najväčšími atrakciami budú jednoznačne nové zjazdovky, medzi nimi i vôbec najdlhšia zjazdovka v krajine v Tatranskej Lomnici," uviedol riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý. Zjazdovka má po dokončení 5,5 kilometra a podľa Chudého ponúkne možnosť lyžovačky vo všetkých stupňoch náročnosti. Ďalšia zjazdovka pribudla na Štrbskom Plese. Trať Furkota na svahu Soliska s umelým zasnežovaním má takmer dva kilometre, práve tam bude slúžiť aj nová šesťsedačková lanovka, poznamenal Chudý.

Novinkou sa tiež stane otvorenie snowboardového areálu na Štrbskom Plese. Návštevníkov Tatier by mali podľa Chudého opäť lákať zľavy. Ceny za ubytovanie sú nižšia o 20 percent, ceny skipasov o desať až 15 percent. Pri kúpe balíkov môžu hostia zaplatiť aj o tretinu menej. Rast návštevnosti očakávajú samotní prevádzkovatelia stredísk zimných športov.

"Zlepšujeme marketing stredísk a investuje do nových služieb, aby sme prilákali viac hostí," uviedla hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Katarína Šarafínová. Spoločnosť podľa Šarafínovej vo Vysokých Tatrách tento rok investovala 500.000 eur (15 miliónov korún), vlani 11 miliónov eur (330 miliónov korún). Podnikatelia chcú návštevníkov tiež lákať bezplatným parkovaním.

Zadarmo sa bude parkovať v Starom Smokovci a Tatranskej Lomnici, z parkovísk tiež budú premávať bezplatné skibusy. Ucelený úsek diaľnice pod Tatrami otvoria pre motoristov začiatkom decembra. Viac turistov do Tatier by mohlo prísť cez medzinárodné letisko v Poprade. Od Vianoc sem budú smerovať pravidelné letecké linky zo siedmich európskych krajín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu