Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Chytili muža, ktorý v lete prepadol dve banky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti chytili v piatok muža(46), ktorý začiatkom leta prepadol dve banky. Novinárov o tom dnes informovala riaditeľka odboru justičnej polície krajského policajného riaditeľstva v Bratislave Martina Móricová.

Bratislavčanovi, ktorý si z bánk odniesol celkovo 36.479 eur (1,098 milióna Sk), hrozí za pokračujúci trestný čin lúpeže 15-ročné väzenie. Muž bol v minulosti odsúdený za vraždu, z väzenia ho vlani v apríli prepustili na podmienku. "Muž sa priznal k obom prípadom," povedala Móricová. Poznamenala, že pri vypátraní zlodeja pomohli aj informácie dvoch slovenských denníkov. Páchateľa podľa nej usvedčila zbraň, ktorú našli policajti pri domovej prehliadke jeho bytu a testy DNA. Zlodej svoje konanie údajne zdôvodnil tým, že bol "nezamestnaný a potreboval peniaze na platenie účtov".

Bankový lupič je v súčasnosti v cele predbežného zaistenia. Bratislavčan kradol prvýkrát v júni v pobočke banky na Račianskej ulici, z ktorej si odniesol 28.154 eur (848.167 Sk). O mesiac nato muž prepadol pobočku banky na rovnakej ulici opäť a odišiel s lupom 8325 eur (250.799 Sk). Páchateľ pritom nie je pre políciu neznámy; minulý rok v apríli sa dostal na slobodu z väzenia, kde si podľa Móricovej odpykával trest za vraždu, spáchanú v roku 1996. Ročne sa na Slovensku obeťou lúpežných prepadnutí stane niekoľko desiatok bankových pobočiek, z ktorých ulúpia desaťtisíce eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu