Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Nitrianskom kraji pre chrípku zavreli 19 škôl

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – V Nitrianskom kraji už pre lokálne epidémie chrípky zatvorili 12 základných škôl, tri stredné školy a štyri materské školy. Celkovo hlásia lekári v Nitrianskom kraji za uplynulý týždeň 14 495 akútnych respiračných ochorení, čo je nárast o 24,4 percenta oproti predošlému týždňu.

Z toho chrípku a chrípke podobné ochorenia malo 2 814 pacientov. Chorobnosť na chrípku vzrástla o 42,3 percenta. Ešte minulý týždeň pritom stúpla len o dve percentá.

Ako ďalej informovala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre Katarína Tináková, komplikácie malo 372 pacientov, čo je 2,6 percenta z celkového počtu hlásených ochorení, z toho bolo 57 percent zápalov prínosových dutín, 21,8 percenta zápalov pľúc a 21,2 percenta zápalov ucha. Najvyššia chorobnosť bola vo vekovej kategórii od šesť do 14 rokov a potom u detí do päť rokov. Ochorenia hlásilo 84 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 78 percent lekárov pre dospelých.

V kraji evidujú aj sedem potvrdených ochorení na novú chrípku typu A (H1N1). Tri prípady boli v okrese Komárno, jeden v Leviciach a tri v Nitre.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu