Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Nitrianskom kraji pre chrípku zatvorili ZŠ aj MŠ

ilustračné foto
ilustračné foto

NITRA – Pre lokálne epidémie zatvorili jednu základnú školu v Nových Zámkoch a jednu materskú školu v okrese Topoľčany. Celkovo hlásia lekári v Nitrianskom kraji za uplynulý týždeň 11 459 akútnych respiračných ochorení, čo je oproti predošlému týždňu nárast o 8,5 percentuálneho bodu.

Z toho chrípku a chrípke podobné ochorenia malo 1 945 pacientov, čo je 17 percent. Chorobnosť na chrípku stúpla o dva percentuálne body.

Ako ďalej informovala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre Katarína Tináková, najvyššia chorobnosť bola u detí do päť rokov a vo vekovej kategórii od šesť do 14 rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 341 osôb, čo predstavuje tri percentá z celkového počtu hlásených ochorení, z toho bolo 53,1 percenta sínusitíd, 21,7 percenta pneumónií a 25,2 percenta otitíd. Ochorenia hlásilo 80 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 78 percent lekárov pre dospelých.

Chrípka má najväčší vzostup v okrese Zlaté Moravce, kde hlásili lekári o 43,1 percentuálneho bodu ochorení viac ako v predošlom týždni. Stúpla aj v okrese Nitra o 14,4 percentuálneho bodu, v Komárne o 3,4 a v Nových Zámkoch o 0,2 percentuálneho bodu. Naopak, klesla v okresoch Levice o 19,4 percentuálneho bodu, v Topoľčianskom okrese o 6,5 a v okrese Šaľa o 0,8 percentuálneho bodu. V okrese Šaľa však vzrástol počet akútnych respiračných ochorení o 4,1 percentuálneho bodu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu