Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Cez internet nakupujú už takmer všetci užívatelia internetu

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Skúsenosti s internetovým nákupom majú už takmer všetci užívatelia internetu, vyplýva z posledného internetového prieskumu nazvaného Internet a nakupovanie 2009.

Oproti máju minulého roka sa ich počet zvýšil o viac než deväť percent, až na 95 percent. Ľudia si cez internet kupujú najmä tovary (96,5 percenta), pričom služby si takouto cestou zakúpili iba približne štyria z desiatich opýtaných (38,6 percenta).

Štúdia, ktorej sa zúčastnilo 1 171 užívateľov internetu starších ako 18 rokov, odhalila, že takýto spôsob využívajú najmä ľudia vo veku 30 - 39 rokov žijúci v obciach s počtom od 2 000 do 19 999 obyvateľov a ide predovšetkým o obyvateľov Trnavského kraja. Respondenti si cez internet kupovali najmä knihy (42,7 percenta).

Tretina užívateľov si takouto cestou zakúpila už aj oblečenie (34,2 percenta) a elektroniku (29,1 percenta). Ďalej sa medzi veľmi predávané veci dostali aj vstupenky na podujatia, letenky, kozmetika, parfumy, darčekové predmety, počítačový hardware či mobilné telefóny. Hlavný dôvod, ktorý viedol opýtaných k takémuto spôsobu nakupovania, bola nižšia cena tovarov či služieb (53 percent). Viac informácií o štúdii je možné nájsť na internetových stránkach www.tns-global.sk a www.vyskumy.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu