Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

S internetom sa učí už aj v materských školách

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Svedčia o tom práce zaslané do štvrtého ročníka súťaže Cena Slovak Telekom. Z prác vyplýva, že deti v predškolskom veku sú z počítačov nadšené, hravou a pestrofarebnou formou sa dokážu rýchlo a tvorivo učiť, počítať, rozoznávať tvary či farby.

Otvorenie súťaže aj pre materské školy je tohtoročnou novinkou. Okrem materských škôl sa do súťaže môžu prihlásiť aj pedagógovia základných, stredných a špeciálnych škôl. Podobne, ako v minulom roku, aj tento rok prihlasujú najrýchlejšie práce pedagógovia zo stredných odborných škôl. Z regionálneho hľadiska jednoznačne vedie Banskobystrický kraj, nasledovaný Prešovským krajom.

Štvrtý ročník súťaže Cena Slovak Telekom bol vyhlásený 18. augusta 2009 a potrvá do 31. októbra 2009. Témy prihlasovaných písomných prác sú voľné, nesmie však ísť o spracovanie metodiky týkajúcej sa výučby informatického predmetu. Súťažné práce hodnotí odborná komisia, výsledky budú známe 2. decembra 2009. Autori najlepších prác v každej kategórii získajú 1 330 eur za prvé miesto, 830 eur za druhé miesto a 500 eur za tretie miesto.

Všetky zaslané práce sa po vyhodnotení aktuálneho ročníka stanú súčasťou virtuálnej knižnice na stránke súťaže www.cenast.sk. V súčasnosti sa na stránke nachádza vyše 500 prác z minulých ročníkov, ktoré sú vyhľadávaným informačným zdrojom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu