Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nigérijský pašerák drog sa priznal, dostal 10 rokov

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Vinu z pašovania drog dnes priznal pred súdom v Bratislave Nigérijčan Monday Kelly A. V júni sa vo svojom tráviacom trakte pokúsil prepašovať vyše kilogram heroínu.

„Som vinný, je mi to veľmi ľúto, veľmi sa ospravedlňujem, som iba človek, som kresťan," povedal na súde. Súd mu vymeral trest na desať rokov väzenia, vyhostenie zo Slovenska na 15 rokov a ochranný dohľad na jeden rok.

Keďže sa priznal, súd nemusel robiť dokazovanie, nevypočul obžalovaného ani svedka. Obhajkyňa pašeráka v záverečnej reči uviedla, že jej klient skutok spáchal v tiesnivých osobných pomeroch, keď predtým viedol riadny život. Skutok oľutoval a preto požiadala o trest na dolnej hranici trestnej sadzby.

"Žil som ako riadny občan, pracoval som v Španielsku, len posledný rok som mal problém nájsť si prácu," povedal v záverečnej reči Monday Kelly A. Opäť sa za pašovanie drog ospravedlnil. "Sľubujem, že už to nikdy neurobím," dodal. Povedal, že mal ťažký život, stratil rodičov pri autonehode, ako prvorodený syn sa musel starať o súrodencov. "Neviem, čo je teraz s nimi," vyhlásil na súde. Senát žiadal, aby našiel miesto vo svojom srdci na odpustenie.

Podľa obžaloby pricestoval Monday Kelly A. 23. júna linkou z Prahy, pričom predtým prestúpil z linky z Bruselu. V tele mal Nigérijčan 73 plastových balíčkov sivočierneho prášku, ktorým bol heroín s prímesou kofeínu a paracetamolu. Celkovo ho mal v tráviacom trakte 1085,5 gramu, z čoho by sa dalo vyrobiť minimálne 1 974 bežných dávok drogy. Hodnotu drogy na čiernom trhu odhadli na 19 740 až 39 490 eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu