Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Poručíka súdia ako vinníka nehody

ilustračné foto
ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie s poručíkom Mariánom G. z Vojenského útvaru v Martine. Vojenský prokurátor mu kladie za vinu, že pred rokom zapríčinil dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranili dvaja ľudia.

Dôstojník Ozbrojených síl SR v októbri minulého roka so svojim vozidlom VW Polo vychádzal z vedľajšej cesty od obce Liptovské Sliače pri Ružomberku na hlavnú cestu. Podľa obžaloby nedal prednosť osobnému autu Opel Astra, prichádzajúcemu od Liptovského Mikuláša. K zrážke vozidiel nedošlo, ale vodič Opla pri obchádzaní Pola po pravej strane dostal balans a skončil v potoku. Dvojčlenná posádka Opla utrpela rôzne zranenia. Vojenský prokurátor poručíkovi kladie za vinu ťažkú ujmu na zdraví závažnejším spôsobom.

Poručík odmietol dohodu, ktorú navrhla sudkyňa a vyhlásil, že je nevinný. Znalec z odboru dopravy uviedol, že podľa neho je vinný poručík. Vošiel do jazdy vozidlu Oplu Astra, ktorého vodič v snahe zabrániť zrážke urobil manéver a pri ňom havaroval.

Obhajca obžalovaného Ľubomír Samuel namietal znalca, pretože posudok vypracoval iba na základe informácií policajtov a poškodených. Advokát navrhol, aby súd požiadal o nový znalecký posudok, ktorý vypracuje Ústav súdneho inžinierstva v Žiline, s čím súhlasil i prokurátor. Sudkyňa návrh na doplnenie dokazovania prijala a odročila pojednávanie na neurčito.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu