Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na ukrajinskej hranici chytili 22 utečencov

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia zachytila v hraničnom území s Ukrajinou 22 nelegálnych utečencov.

Migranti pochádzali z viacerých ázijských krajín a Somálska, na rôznych miestach v prihraničnom regióne ich zadržali vo štvrtok. Okrem utečencov tiež prichytili vodiča, ktorí časť migrantov prevážal. Informovala o tom dnes Natália Hattalová z ministerstva vnútra.

Polícia objavila po prekročení hranice 11 ľudí zo Somálska, troch Iráncov, dvoch Palestínčanov a šesť ľudí z Afganistanu. Viacerí potrebovali po náročných pochodoch cez lesy lekárske ošetrenie, poznamenala Hattalová.

Okrem migrantov objavila polícia v odhodených ruksakoch prevádzačov 32 vrecúšok, v ktorých bola pravdepodobne marihuana. Časť cudzincov už polícia podľa Hattalovej vrátila na územie Ukrajiny.

Slovensko-ukrajinská hranica sa stala v roku 2007 vonkajšou hranicou schengenského priestoru. Po sprísnení kontrol na hranici tlak nelegálnych migrantov začal klesať. Kým napríklad v prvom polroku vlaňajška prekročilo neoprávnene východnú hranicu smerom na Slovensko 461 ľudí, od začiatku roka do konca júna ich bolo takmer o dve pätiny menej.

Po vstupe krajiny do Schengenu na hranici inštalovali automatické kamerové systémy či posilnili počet hliadok. Policajtov tiež vybavili modernou monitorovacou technikou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu