Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Štefanov dostal nástenku, hlasovanie odložili na dnes

Igor Štefanov
Igor Štefanov

BRATISLAVA – Štyri hodiny diskutovali poslanci o ministrovi výstavby Igorovi Štefanovovi. Na mimoriadnej schôdzi ho kritizovali opozičníci za nástenkový tender. Odvolávať ho budú dnes predpoludním.

Rozpravu v sále počúvali prevažne opoziční poslanci a novinári, väčšina koaličných o ňu záujem nemala. Štefanov už odolal dvom odvolávaniam v parlamente. Opozícia ale nemá veľkú šancu na úspech ani teraz, keďže jej chýbajú potrebné hlasy. Štefanov väčšinu argumentov opozície odmietol.

„Niektoré veci sa ani okomentovať nedajú,“ povedal. Obhajoval aj spornú nástenku, na ktorej oznam o vyhlásení tendra v minulosti visel. Opozíciu kritizoval za to, že v minulosti podpísala nevýhodnú zmluvu o podnájme budovy, v ktorej ministerstvo sídli. Štefanov počas rozpravy dostal od opozičného poslanca za SDKÚ Ivana Štefanca korkovú nástenku.

Nástenku nechal položenú vedľa miesta, kde sedel. Premiér Robert Fico na schôdzu neprišiel. V minulosti vyhlásil, že ak NKÚ zistí nesprávne použitie peňazí pri nástenkovom tendri, Štefanova odvolá. V 3,6-miliardovej súťaži uspel jediný účastník - konzorcium, v ktorom sú firmy Avocat a Zamedia blízke Jánovi Slotovi. Tender napadla aj Európska komisia. Pre tender prišiel o funkciu minister Marian Janušek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu