Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ministerstvo vnútra zrušilo tender na vrtuľníky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra zrušilo tender na dodávku šiestich dvojmotorových vrtuľníkov. Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejnil vestník verejného obstarávania. Rezort podľa neho neuzavrel žiadnu zmluvu, lebo sa zmenili okolnosti, za ktorých sa súťaž vyhlásila. Agentúra SITA požiadala o stanovisko ministerstvo, reakciu prisľúbilo neskôr.

"Súťaž bola zrušená podľa zákona o verejnom obstarávaní," informoval vestník. Ministerstvo chcelo vybrať firmu, ktorá by dodala vrtuľníky A kategórie s maximálnou vzletovou hmotnosťou, ktorá nepresahuje štyritisíc kilogramov. Stroje mali zabezpečovať úlohy policajnej služby, pátrania a záchrany, ako leteckej záchrannej služby. Predpokladanú cenu vrtuľníkov rezort vlani v novembri, keď súťaž vyhlásil, neuviedol.

Súčasťou dodávky vrtuľníkov mal byť aj výcvik a poradenstvo leteckého personálu a ľudí pre údržbu, ako aj dodávky ďalšieho vybavenia. Pre leteckú záchrannú službu mal byť viacúčelový vrtuľník prevádzkovaný v sanitnej verzii, pre policajnú službu, pátranie a záchranu v policajnej verzii. Ministerstvo chcelo vrtuľníky dodať na Letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu