Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Skorumpovaný ortopéd vyviazol s podmienkou!

ilustračné foto
ilustračné foto

PEZINOK – Dvojročný trest s podmienečným odkladom na tri roky a pokutu 3-tisíc € vymerala ortopédovi Jozefovi M. samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

Uznala ho vinným z prijatia úplatku. Jeho suma mala postupne dosiahnuť podľa bývalej pacientky 100-tisíc korún (3 319 €). Ako bývalý prednosta ortopedicko-traumatologickej kliniky martinskej Fakultnej nemocnice dostal podľa rozsudku koncom roka 2005 peniaze za prednostnú operáciu bedrového kĺbu pacientky z Levíc s prísľubom použitia kvalitnejšieho umelého kĺbu.

 

Pacientka spolu s manželom mu postupne platili, avšak vo viere, že ide o doplatok za kvalitnejší umelý kĺb. V relácii Reportéri Slovenská televízia zverejnila nahrávku skrytej kamery, na ktorej sa manžel operovanej lekára pýtal, či vráti peniaze. Ortopéd v nahrávke hovoril o prevzatí 60-tisíc korún. Manželia odmietajú, že by uzatvárali nejakú darovaciu zmluvu.

 

Po návšteve manžela dostali prostredníctvom ortopédovho právnika späť 65-tisíc korún. Jozef M. Svoju vinu odmieta, jeho obhajca v záverečnej reči žiadal o jeho oslobodenie. Na vyhlásení rozsudku sa nezúčastnil ani ortopéd, ani jeho bývalá pacientka. Prokuratúra a obhajca ortopéda sa môžu proti rozsudku odvolať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu