Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Prvá obeť počasia? V Trnave zomrela bezdomovkyňa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Studené počasie, ktoré v posledných dňoch vystriedalo rekordné teplá z predchádzajúceho týždňa, si zrejme na Slovensku vyžiadalo prvú ľudskú obeť. V Trnave zomrela bezdomovkyňa, príčinou úmrtia bolo pravdepodobne podchladenie, informovala dnes polícia.

Žena, ktorá zomrela v Trnave, mala podľa policajného hovorcu Ľuboša Homolu 42 rokov. Presnú príčinu smrti určí pitva, dodal. Tento týždeň zasiahlo Slovensko a aj ďalšie európske štáty výrazné ochladenie, ktoré prinieslo aj silný vietor a sneženie. Napríklad v Poprade sa dnes napoludnie podľa údajov Slovenského hydrometeorologického ústavu držala teplota len na úrovni dvoch stupňov Celzia.

O podmienkach života bezdomovcov počas zimného obdobia sa diskutovalo vo väčšej miere začiatkom roka 2006, keď Slovensko zasiahli dvadsaťstupňové mrazy. Médiá v tom čase priniesli informácie, že na uliciach hlavného mesta zamrzlo niekoľko bezdomovcov. Ministerstvo vnútra v polovici januára nechalo postaviť pre ľudí bez domova dočasný stanový tábor. V ďalších rokoch sa podľa dostupných informácií početnejšie úmrtia pre podchladenie neopakovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu