Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Poľsko má prvú obeť predčasnej zimy

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

VARŠAVA - Ľuďom v strednej Európe aj dnes komplikuje život predčasný príchod zimy. Na poľskej strane Tatier si chladné počasie zrejme vyžiadalo prvú obeť. V krajine je štvrť milióna ľudí bez prúdu.

V poľskom tatranskom stredisku Zakopane našli nezvestného pastiera (33). V stredu sa mal vrátiť s ovcami domov. Dnes ráno ho našli v snehu asi 500 metrov od miesta, na ktoré mieril. Podľa internetového vydania listu Gazeta Wyborcza zomrel zrejme na podchladenie.

Asi štvrť milióna ľudí je stále v Poľsku bez dodávok elektrického prúdu. Najhoršia situácia je v okolí Varšavy, kde v stredu bolo bez prúdu 460 tisíc ľudí. Energetici závady postupne odstraňujú. Na niektoré miesta musia vychádzať opakovane, pretože vietor elektrické vedenie ničí znovu. Hasiči sa z ciest snažia odstrániť popadané stromy a konáre. Kvôli silnému vetru a nebezpečenstvo úrazu starosta Rzeszowa na juhovýchode Poľska vyhlásil zákaz vstupu do parkov a na cintoríny, výnimka platí len pre pohreby. Ani dnes sa nemá počasie zlepšiť, bude naďalej chladno, veterno, vo vyšších polohách má snežiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu