Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Slovensko má 144 prípadov novej chrípky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Slovensku tento týždeň pribudlo šesť prípadov novej chrípky. Všetci nakazení vírusom prišli zo zahraničia, informoval hlavný hygienik Ivan Rovný. Najviac - štyri prípady - zaznamenali v Bratislavskom kraji.

Po jednom evidovali v Nitrianskom a Trenčianskom kraji. Doteraz je u nás evidovaných 144 ochorení vírusom typu A(H1N1), pričom 130 ľuďom ho zistili po návrate zo zahraničia, 14 sa nakazili na Slovensku. Prvý prípad vírusu sa na Slovensku objavil 28. mája, nakazeným bol 37-ročný muž, ktorý sa vrátil s vírusom z USA.

Nová chrípka sa vo svete začala šíriť v apríli. Aktuálne štatistiky o výskyte novej chrípky môžu záujemcovia nájsť na internetovej stránke európskeho centra pre kontrolu a prevenciu ochorení www.ecdc.europa.eu. Oproti minulému týždňu sa zvýšil počet akútnych respiračných ochorení a chrípke podobných ochorení.

Tento týždeň ich lekári nahlásili 45 638, čo je o takmer 600 viac, ako minulý týždeň. Najviac chorých bolo v skupine detí do päť rokov. Komplikovaný priebeh ochorenia zaznamenali tento týždeň u 1 054 osôb. Najviac ochorení hlásili lekári z Nitrianskeho a Žilinského kraja, najmenej z Bratislavského.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu