Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Martin ušiel z psychiatrie, starenku ubil na smrť barlou!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

NITRA - Vraždou 80-ročnej starenky sa včera skončil útek pacienta Psychiatrickej nemocnice vo Veľkom Záluží. Iba 18-ročný Martin K. z Topoľčian, ktorý sa v nemocnici liečil na drogovú závislosť a psychickú chorobu, vykopol mrežu na okne a dostal sa do dediny.

Tam na smrť dobil do hlavy starenku jej francúzskou barlou. Našli ju policajti po tom, čo fyzicky napadol ďalšiu 61-ročnú ženu, ktorej prišli na pomoc susedia a páchateľa zadržali až do príchodu polície. ”Policajná hliadka po príchode zistila, že na susednom dome je rozbité okno, vošli do dvora a v záhrade rodinného domu našli zavraždenú 80-ročnú pani,” informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Ako ďalej uviedla, mladík včera nebol schopný vypočutia a polícia ho preto previezla späť na psychiatriu. Jeho trestnú zodpovednosť preukáže vyšetrovanie na základe lekárskych posudkov. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy, za čo hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Martina K. poslali do Veľkého Zálužia s podozrením na vážnu psychickú chorobu z pohotovosti v Topoľčanoch, kde sa správal agresívne. Ako uviedol primár akútneho oddelenia psychiatrickej nemocnice Henrich Grác, počas celej hospitalizácie sa správal úplne pokojne, užíval lieky, spolupracoval s personálom. “Bol to náhly a nevypočítateľný čin, hrubo agresívny a podľa informácií od polície zjavne aj s poruchou vedomia a amnéziou,” povedal Grác.

Bezpečnostná mreža bola podľa neho osadená v hrubom 80-centimetrovom múre, pripevnená na štyroch miestach, asi 20 centimetrov do hĺbky múru, čiže mladík musel vynaložiť veľkú silu. Martin K. bol drogovo závislý už od 12 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu