Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Na smrť dobil bezdomovca, dostal sedem rokov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Na sedem rokov odňatia slobody v ústave so stredným stupňom stráženia v utorok odsúdil Okresný súd Košice II 21-ročného Viliama Ružbarského a 23-ročného Mária Poništa.

V marci 2009 v budove opustenej bývalej materskej školy na Galaktickej ulici v Košiciach drevenými hranolmi dobili na smrť 27-ročného bezdomovca Igora.

Dôvodom útoku bola to, že im s ďalším bezdomovcom ukradol nahromadený železný šrot. Rozsudok za zabitie je právoplatný, obaja obžalovaní aj prokurátor sa vzdali odvolania.

Verdikt padol už na prvom pojednávaní, keďže Ružbarský aj Poništ urobili vyhlásenie o vine. Súd preto zúžil dokazovanie len na otázky súvisiace s výškou trestu a náhradou škody. Mladíci na pojednávaní tvrdili, že skutok ľutujú a bezdomovcovi nechceli bitkou spôsobiť smrť.

„Je mi to úprimne ľúto, mrzí ma, že som tomu nezabránil. Ružbarskému som opakoval, aby prestal, ale on pokračoval. Rodine pozostalého chcem vyjadriť úprimnú sústrasť. To je všetko,“ hovoril Poništ. Oboch obžalovaných predviedli na pojednávanie z väzenia, kde si už odpykávajú tresty za iné skutky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu