Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ministerka Petríková odvolá predsedníčku súdu Buľubášovú

Viera Petríková
Viera Petríková

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Viera Petríková (nominantka ĽS-HZDS) odvolá predsedníčku Okresného súdu Bratislava I. Gabrielu Buľubášovú.

Informoval o tom dnes hovorca ministerstva Michal Jurči. Buľubášová podľa viacerých médií čelí podozreniu, že sa snažila ovplyvňovať inú sudkyňu, aby prepustila z väzby muža obvineného z prevádzačstva.

Sudkyňu ministerka podľa Jurčiho odvolá "v záujme objektívneho vyšetrenia medializovaného prípadu." Buľubášová je podozrivá, že požiadala sudkyňu Martu Laukovú, aby prepustila z väzby obvineného z prevádzačstva, uviedol denník Sme a televízia Markíza. Lauková, ktorá údajne dostala odkaz na papieri, požiadavke nevyhovela, na čo ju neskôr jej nadriadená Buľubášová preradila z trestného úseku na civilný.

Predsedníčka okresného súdu obvinenia pre Sme odmietla. Podľa nej dôvodom nespokojnosti Laukovej je jej preradenie. Preradená bola vraj z dôvodu jej nekvalitného a slabého výkonu v trestnom úseku, citoval denník hovorcu súdu Pavla Adamčiaka.

Obsadenia súdov v posledných dňoch zažívajú viaceré zmeny. O talár mala prísť aj sudkyňa Jana Dubovcová, ktorej po jej verejnej kritike pomerov v justícii pozastavili funkciu. Návrh na jej odvolanie však napokon stiahol predseda banskobystrického okresného súdu Ľubomír Bušík.

Talár si však bude musieť dočasne vyzliecť sudkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Miriam Sninská, voči ktorej prijal Špecializovaný trestný súd obžalobu z prijímania úplatku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu