Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chytili vrahov pumpárky z Budče!

Lupičovi, ktorý strieľal, hrozí väzenie na 10 až 15 rokov Zobraziť galériu (13)
Lupičovi, ktorý strieľal, hrozí väzenie na 10 až 15 rokov

BANSKÁ BYSTRICA - Dvaja lupiči, ktorí cez víkend prepadli benzínovú pumpu v Budči pri Zvolene a zastrelili pritom jej pracovníčku sú už za mrežami. Policajné komando ich zadržalo vo Zvolenskej Slatine. K lúpeži a vražde sa priznali.

Tri dni trvalo policajtom vypátrať lupičov, ktorí vraždili. Hoci sa muži spočiatku bránili a k činu sa nechceli priznať, nakoniec povolili pod ťarchou dôkazov. „Z obzvlášť závažného zločinu lúpeže sme obvinili 25-ročného Jána S. a 29-ročného Martina M. Obaja muži bývajú vo Zvolenskej Slatine,“ vyhlásil Krajský policajný riaditeľ v Banskej Bystrici Marian Slobodník. Ten hneď po čine zriadil špeciálnu analytickú skupinu, ktorá prípad vyšetrovala. „Vytipovali sme dve skupiny páchateľov, nakoniec sa ukázalo, že lúpež vykonali muži zo Zvolenskej Slatiny,“ povedal riaditeľ.

Ich indície sa potvrdili až po vykonaní dvoch domových prehliadok. Do Zvolenskej Slatiny prišlo až 16 policajných áut. Podarilo sa im zaistiť toľko dôkazov, že muži sa museli priznať. „Našli sme takmer všetky veci, ktoré použili pri lúpeži. Pažbu vraždiacej zbrane, hlaveň prepílenú na 3 časti, ale aj tlmič, kukly a ďalšie oblečenie,“ vysvetlil Slobodník.

Policajti zistili, že muži sa po odchode z pumpy rozdelili. Jeden šiel pešo a druhý na aute. Po preštudovaní záznamu prišli na to, že ide o neskúsených páchateľov, čo ich ľahšie priviedlo na stopu. Motív lúpeže poznajú, dôvody, prečo mladší Ján z pušky vystrelil ešte nie. „25-ročný Ján je drogovo závislý a urýchlene potreboval získať peniaze na splatenie dlhu. Vylúpenie pumpy sa mu zdalo najjednoduchšie riešenie. Prečo na pumpárku vystrelil, ešte nevieme,“ dodal riaditeľ. Žene sa zrejme osudným stalo to, že po výstrele z pušky vyšiel zdeformovaný náboj, ktorý jej roztrhol cievy a poškodil chrbticu.

Lupičovi, ktorý strieľal, hrozí väzenie na 10 až 15 rokov, jeho komplic si môže odsedieť od 7 do 12 rokov. Policajti zistili aj to, že obaja v minulosti vykonali viaceré krádeže vrátane odcudzenia 8-ich verejných telefónnych automatov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu