Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Riaditeľ Mika odmieta vplyv politikov na Markízu

Generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika
Generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda najsilnejšej opozičnej strany SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda dnes na tlačovom brífingu v Bratislave obvinil Televíziu Markíza, že je pod vplyvom Smeru-SD. Tvrdí, že Markíza so Smerom manipulovala dnešnú reláciu Na Telo, kam mal pôvodne prísť.

Po tom, ako mu štyrikrát zmenili partnera a napokon aj štvrtý Ján Počiatek oznámil, že nepríde, dohodol sa s televíziou, že dnes bude v relácii sám. Napokon bol v relácií sám minister financií.

"O postupe redakcie spravodajstva a Zlatici Puškárovej som bol prirodzene priebežne informovaný. Som presvedčený, že z našej strany nedošlo k porušeniu bežných postupov pri kreovaní zloženia relácie a jej dramaturgie, " uviedol v stanovisku generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika a dodal, že "sám som dokonca prejavil vôľu riešiť toto nedorozumenie v predstihu komunikáciou, ku ktorej nebola vôľa zo strany predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu. Domnievam sa, že v tomto prípade ide o zjavné vytvorenie konfliktnej situácie s cieľom priniesť silnú tému na úkor TV Markíza". Mika zásadne odmieta obviňovanie z manipulácie v prospech akéhokoľvek politického subjektu. Opiera sa o preukázané nezávislé hodnotenie a monitoring mediálnych agentúr." TV Markíza je nezávislá, komerčná televízna stanica, ktorá má svoju stratégiu a ciele a na ich kreovanie rozhodne nemá vplyv žiaden politický subjekt, " uzavrel Mika v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa TV Markíza Oľga Dúbravská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu