Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šíravu ničia vandali

O kedysi známe a vyhľadávané podniky sa dnes nik nestará.
O kedysi známe a vyhľadávané podniky sa dnes nik nestará.

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA - Vandali sa dostanú všade. Zničili dva donedávna známe a vyhľadávané podniky - Lodenicu a espresso Kotva na brehu Zemplínskej šíravy. Oba objekty už niekoľko rokov pustnú a ich majitelia sa k nim takmer vôbec nehlásia.

Espresso Kotva prišlo túto zimu o všetky sklenené výplne. Lodenicu - zábavné zariadenie s ubytovaním - vandali nielenže zbavili sklenených výplní, ale aj úplne rozbili. "Kotva bola obecná. Potom sme ju predali v dobrej viere, že súkromné ruky ju zveľadia. Zmenila už troch vlastníkov a momentálne, žiaľ, chátra," spresňuje starosta Vinného Jozef Kráľ.

Obidva podniky boli kedysi pýchou Šíravy. Podľa riaditeľa Správy cestovného ruchu Vinné Miroslava Jura, Lodenica ešte niekoľko rokov po revolúcii fungovala. "Majiteľ ju dával do prenájmu. Naposledy bola otvorená v roku 2002. Odvtedy je opustená a chátra. Espresso Kotva je zatvorené už pomaly sedem rokov," spresňuje. Väčšinu tunajších rekreačných zariadení vlastnia, alebo majú v prenájme, podnikatelia. O svoj majetok sa však príliš nestarajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu