Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Za lúpežnú vraždu dôchodkyne dostal 20 rokov

BANSKÁ BYSTRICA - Dostal 20 rokov. Tento trest v najťažšej nápravnovýchovnej skupine uložil včera Ladislavovi B. (22) Krajský súd v Banskej Bystrici za lúpežnú vraždu 79-ročnej Banskobystričanky. Ladislav B. usmrtil dôchodkyňu Rozáliu P. v jej dome vlani v noci z 2. na 3. júla. Ulúpil jej zlatú retiazku, mobilný telefón a viac ako tisíc korún.

Zadržali ho desať dní po vražde v Bratislave u jeho priateľky. Tá včera pred senátom uviedla, že prišiel v zakrvavených nohaviciach a k vražde dôchodkyne sa priznal. Dodala, že jej dal aj retiazku a mobil zavraždenej. Obžalovaný na jej slová reagoval podráždene a povedal, že to nie je pravda. "Necítim sa vrahom ani magorom," dodal Ladislav B.

Ladislava B. krátko pred vraždou prepustili z výkonu trestu v Ružomberku. Obžalovaný mohol dostať až doživotný trest, no vzhľadom na jeho vek a šancu na prevýchovu dostal "len" 20-ročné väzenie s trojročným ochranným dohľadom. Podľa slov psychiatra Ludvíka Nábělka je jeho pobyt na slobode pre spoločnosť nebezpečný. "Trpí poruchou intelektu a je mierne zaostalý. Oľutoval jedine fakt, že sa prezradil," dodal Nábělek. Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu