Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Kaníkove dôchodky chce už takmer 700 000 ľudí

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník

BRATISLAVA - Ľudí, ktorí myslia na dôchodok, zdá sa, pribúda. Zákonom stanovenú hranicu minimálneho počtu 50-tis. sporiteľov už prekročili štyri dôchodkové spoločnosti. Túto hranicu musí každá dôchodková správcovská spoločnosť (DSS) pod hrozbou odobratia licencie splniť do 18 mesiacov od vytvorenia dôchodkových fondov.

Sociálna poisťovňa dostala od ôsmich DSS spolu už 695 593 zmlúv. "Z tohto počtu je v registri sporiteľov zapísaných už 647 667 zmlúv," uviedla hovorkyňa poisťovne Pôbišová. Na spracovanie čaká ešte 2 373 doručených zmlúv.

Podľa informácií Nového Času na trhu sú zatiaľ traja silní lídri, ktorí získali väčšinu klientov. Allianz má 150-tisíc klientov, druhý je nováčik na trhu Credit Suisse (140-tisíc klientov) a na treťom mieste je VÚB Generali (100-tisíc klientov).

Do kapitalizačného dôchodkového piliera sa môžu občania zapojiť do konca júna budúceho roku. Podľa doterajšieho vývoja záujmu ľudí o dôchodkové sporenie minister práce Kaník očakáva, že sa do nového dôchodkového piliera zapojí 50 % až 70 % ekonomicky aktívnych ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu