Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Piaty most: Hrozí zastavenie prác!

Most Košická
Most Košická

BRATISLAVA - Na dokončenie piateho mosta cez Dunaj chýba vyše 400 miliónov korún. "Situácia je natoľko vážna, že hrozí zastavenie prác," povedal riaditeľ spoločnosti Metro L. Csáder.

Bratislavský primátor A. Ďurkovský sa preto rozhodol, že osobne požiada štát o chýbajúce peniaze. Kompetentní ministri si však jeho žiadosť prehadzujú ako horúci zemiak.

Oprávnenosť zvýšenia rozpočtu o ďalších 680 miliónov korún potvrdilo ministerstvo dopravy. "Návrh sme predložili na porady ekonomických ministrov. Ministerstvo financií zareagovalo tak, že dalo preskúmať nároky investora," informoval hovorca ministerstva dopravy T. Šarluška.

Hovorca ministerstva financií Peter Papánek pre Nový Čas vyhlásil, že ministerstvo na pokračovanie stavebných prác mimoriadne uvoľnilo 277,62 milióna korún ešte v decembri minulého roku. Na dostavbu mosta však stále chýba 400 miliónov. Bratislavský primátor Andrej Ďurkovský preto chce osobne presvedčiť ministrov, aby uvoľnili aj zvyšok peňazí. Termín dokončenia mosta už raz odložili z mája na začiatok júla, pričom autá by po ňom mali začať jazdiť až na konci letných prázdnin!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu