Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sokol žaluje .týždeň, žiada 50 tisíc!

Ján Sokol
Ján Sokol (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Arcibiskup Ján Sokol chce od týždenníka .týždeň vysúdiť 50 000 eur a ospravedlnenie za uverejnené články o jeho osobe v uvedenom týždenníku.

Vyplýva to zo žaloby na vydavateľa týždenníka spoločnosti W PRESS, a.s., ktorú zverejnil na svojej stránke Občiansky výbor za objektívne informovanie verejnosti. Výbor tvrdí, že zverejní aj reakciu týždenníka na podanie žaloby a tiež rozsudok súdu, aby sa mohla verejnosť oboznámiť so stanoviskami oboch strán sporu. Predsedom výboru je Jozef Hlinický. Právnym poradcom výboru je Ján Čarnogurský.

Týždenník .týždeň uverejnil v máji 2009, dva týždne pred odchodom dnes už bývalého trnavského arcibiskupa Jána Sokola z funkcie, sériu článkov, v ktorých ho obvinil z prevodu 500 miliónov korún (16 596 959 €), získaných pri predaji cirkevných pozemkov, na účet bývalého agenta Štátnej bezpečnosti (ŠtB ) Štefana Náhlika. Kauza vtedy vyvolala zvýšenú pozornosť médií. Arcibiskup Ján Sokol bezprostredne po uverejnení týchto informácií v týždenníku .týždeň preukazoval, že tieto informácie sa nezakladajú na pravde.

Napriek výzve týždenník .týždeň nepodložil svoje tvrdenia žiadnymi dôkazmi a za zverejnenie nepravdivých informácií sa bývalému vysokému hodnostárovi katolíckej cirkvi neospravedlnil. Bývalý arcibiskup sa preto žalobou domáha uverejnenia ospravedlnenia a priznania náhrady nemajetkovej ujmy. Akúkoľvek súdom priznanú čiastku plánuje Ján Sokol venovať na charitatívne účely.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu