Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Polícia: Funkcionár ANO kšeftoval s pozemkami!

Tibor Sklut je obvinený zo zneužitia právomocí verejného činiteľa.
Tibor Sklut je obvinený zo zneužitia právomocí verejného činiteľa.

HORNÁ POTôŇ - S obvinenými predstaviteľmi samospráv akoby sa vrece pretrhlo! Ešte neutíchli kauzy okolo račianskeho starostu Bielika či viceprimátora Košíc Čuňa, a už je tu ďalší starosta, ktorý údajne zneužil svoju právomoc.

Je ním hlava obce Horná Potôň v okrese Dunajská Streda Tibor Sklut. Do tejto funkcie sa dostal vo farbách ANO, kde je aj členom Republikovej rady.

Starosta Sklut mal podľa vyšetrovateľa šafáriť s obecnými pozemkami. Polícia tvrdí, že pred piatimi rokmi predal bez súhlasu miestnych poslancov niekoľko obecných parcel za 135-tisíc Sk spoločnosti Dunajské štrkopiesky. Zaujímavé je, že podľa obchodného registra je dnes Sklut s manželkou spoločníkom tejto firmy. Manželke mal predať pod cenu ešte jeden obecný pozemok. Problémy má aj pre ďalší pozemok, keď neodviedol do obecnej kasy 150-tisíc korún, ktoré za predaj zinkasoval. Starosta považuje všetky obvinenia za klamstvá.

"Poslanci o predaji pozemkov vedeli. Len si teraz nechcú spomenúť. A tie peniaze som dal ako sponzorstvo športovcom," tvrdí Sklut. ANO, ktorej farby starosta Sklut reprezentuje, sa zatiaľ ku kauze vyjadrila zdržanlivo. Jej hovorca Puchý uviedol, že "počkáme, či sa pravdivosť obvinenia nášho člena potvrdí, alebo nie".

Sklut sa v minulosti preslávil ako juniorský majster v športovej kulturistike. Ako starosta zviditeľnil Hornú Potôň tým, že sa mu do miestneho futbalového klubu podarilo získať najlepšieho maďarského hráča posledného štvrťstoročia Lájoša Détáryho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu